ansamblu casa de cultura a sindicatelor pitesti

Asociatia Clubul de Drumetie Montana „Romania Pitoreasca”

CINE SUNTEM

C.D.M “Romania Pitoreasca” a fost infiintat in anul 1974 in Pitesti, fiind primul club de turism montan infiintat in Romania dupa cel de-al doilea razboi mondial, si a avut ca principal scop atragerea tinerilor catre munte in spiritul respectului si al ocrotirii frumusetilor sale.

Logo Romania Pitoreasca

 

Dupa doi ani de existenta clubul a devenit cunoscut si ca urmare a recladirii din temelie si introducerii in circuitul turistic montan a doua cabane ajunse in paragina: Cuca si Garofita Pietrei Craiului.

 

Romania Pitoreasca este, dincolo de O.N.G. si format electronic, un club al pasionatilor de natura, al celor care cred ca valorile nu au timp, nu au istorie si nici granite... al celor care incearca sa inapoieze muntelui macar o firmitura din cat au primit... al oamenilor pentru care muntele nu reprezinta usa prin care uita manierele acasa ori prilejul de a se bucura fara limite de frumusetea lui, facandu-l sa arate ca un munte de gunoaie.

 

CE AM REALIZAT
» Renovarea si modernizarea celor doua cabane, Cuca si Garofita Pietrei Craiului, si pastrarea lor in circuitul turistic montan;

» Organizarea de actiuni de igienizare pe lacul Bascov, valea Dambovitei, valea Argesului, precum si in alte arii montane;

» Organizarea de excursii montane;

» Refacerea unor marcaje turistice in muntii Piatra Craiului;

» Sponsorizarea unor actiuni culturale precum serile folk in Club Cuba din iarna 2010-2011;

» Organizarea unor activitati de recreere cu specific montan in beneficiul copiilor defavorizati;

» Actiuni de popularizare a sporturilor si diverselor activitati outdoor prin realizarea unui pavilion cu numeroase materiale de promovare in Piata Primariei orasului Pitesti, a unui panou de catarare la magazinul Decathlon si a altuia in cadrul Casei Sindicatelor.

 

CE NE PROPUNEM
Activitatea clubului s-a desfasurat in decursul timpului pe trei mari directii: turism montan, programe ecologice si programe comunitare. Pentru realizarea acestor obiective avem in vedere:
» Sa ne implicam mai mult in promovarea turismului montan si in educarea noii generatii in spiritul respectarii naturii si a practicarii sportului;
» Continuarea activitatilor de recreere in colaborare cu asociatiile si fundatiile infiintate pentru beneficiul copiilor defavorizati;
» Continuarea actiunilor de igienizare a zonelor cu flux turistic sporit neaflate in aria de gospodarire a altor autoritati publice, si de educare a populatiei in spiritul respectului fata de natura si mediul inconjurator;
» Curatarea potecilor si refacerea marcajelor turistice.

 

Cabana Cuca (1175 m. altitudine)
Situata la poalele muntelui Gradisteanu din Masivul Iezer – Papusa, pe malul drept al paraului Lespezi, este o importanta baza de plecare / sosire pentru turistii care vor sa parcurga creasta masivului sau doar traseele din zona muntelui Papusa.
Cazare: Cabana dispune de 44 locuri de cazare in 2 dormitoare de 12 locuri cu paturi suprapuse si circa 20 persoane in pod.
Rezervari: 0745.156.266
Dotari: Curent electric de la generator, incalzire cu lemne in sobe de teracota, bucatarie dotata cu aragaz cu butelie, tacamuri si vesela la dispozitia oaspetilor, apa de la izvor.

 

Cabana Garofita Pietrei Craiului (1100 m. altitudine)
Este situata pe versantul de vest al Pietrei Craiului, la confluenta firului sec al Tamaselului cu Padina plina de apa a Lancii. Pozitia cabanei inlesneste accesul spre principalele atractii ale zonei sudice a Craiului, de la Umeri pana spre Saua Funduri, incluzand Marele Grohotis, Padina Lancii, Poiana Inchisa, Cerdacul si Pestera Stanciului,  Braul Rosu, Valea Urzicii, Drumul si Crucea Granicerului, etc.
Cazare: Dispune de 28 locuri de cazare in 3 dormitoare de 4, 8 si 16 locuri cu paturi suprapuse. Vara mai pot dormi in pod 16 pers.
Rezervari: 0722.305.891
Dotari: Curent electric de la generator, incalzire cu lemne in sobe de teracota, bucatarie dotata cu aragaz cu butelie, tacamuri si vesela la dispozitia oaspetilor, apa de la izvor.

 

Alte detalii despre cele doua cabane puteti gasi si pe www.romaniapitoreasca.ro

 

Galerie activitati "Romania Pitoreasca"