Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
BG intro
Casa de Cultura a Sindicatelor Pitesti

Vienna Classic Christmas

Vineri, 14 decembrie 2018
19:30

Turneu national, spectacol extraordinar,

10 ani de success in Romania in cadrul proiectului national Arta Contra Drog

STRAUSS FESTIVAL ORCHESTRA VIENNA


Strauss Festival Orchestra Vienna prezinta, pentru al zecelea an consecutiv in Romania, spectacolul „Vienna Classic Christmas”. Maiestria desavarsita a artistilor Orchestrei, al carei nume este sinonim, pe plan international, cu interpretarea autentica a muzicii vieneze, dar si interesul deosebit manifestat de public au facut ca toate spectacolele sustinute in Romania sa fie, an de an, sold out.

Strauss Festival Orchestra Vienna detine de 40 de ani suprematia intre ansamblurile vieneze de acelasi gen. Fondata de legendarul dirijor Peter Guth, Orchestra a primit de-a lungul timpului in randurile ei cei mai de seama muzicieni. Recunoscuti pe plan internattional pentru virtuozitatea si maiestria lor, castigand deopotriva admiratia publicului si a criticilor, artistii sunt considerati ambasadorii Vienei, capitala mondiala a muzicii clasice.

Spectacolul „Vienna Classic Christmas” sutinut de Strauss Festival Orchestra, este un magnific concert de Craciun care pregateste auditoriul pentru sarbatorile de iarna intr-o maniera autentic vieneza. Programul Orchestrei se desfasoara, ca si la Concertul de Anul Nou de la Viena, in jurul celebrelor valsuri si polci ale dinastiei Strauss. Pe 1 ianuarie, ca in fiecare an, Orchestra va concerta de Anul Nou la Viena sub bagheta maestrului Willy Büchler, care va conduce Orchestra si in turneul din Romania. Nascut in Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seama reprezentanti ai muzicii vieneze. Violonist in ansambluri renumite, Willy Büchler a fondat si condus Orchestra de camera „Musica Viva Wien” si a fost leader-ul viorilor intai in Radio Symphony Orchestra of Vienna timp de un deceniu, in 1995 devenind concertmaster la „Vienna Symphony Orchestra". De peste 20 de ani maestrul Willy Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurandu-se de un succes colosal pe scene de pe intregul mapamond. Optimismul, dedicatia, sensibilitatea si umorul sunt caracteristicile stilului sau incomparabil de a face muzica, bazat pe prospetime, entuziasm sincer si experienta indelungata. Willy Büchler continua traditia lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mana.

Spectacolul autentic vienez va aduce spectatorilor romani o premiera care va completa tabloul fabulos al Vienei Imperiale – grația corpului de balet, care va crea o poveste diferita pentru fiecare piesa muzicala, cu o coregrafie semnata de celebra balerina, Raffaela Pegani, o artista cu o cariera indelungata impreuna cu Strauss Festival Orchestra Vienna. RominaKołodziej a studiat la Opera de Stat din Viena și este prim-balerina la Teatrul Național Slovac din Bratislava. Vladimir Snizek este balerin, coregraf, manager, avand o agenda incarcata, cu turnee in toata lumea.
Strauss Festival Orchestra Vienna va raspandi stralucirea si fastul Vienei peste toata tara, intr-un amplu turneu national, cuprinzand 13 orase, care va incepe pe 11 decembrie in Bucuresti, la Sala Palatului, sarbatorind 10 ani de success in Romania, si se va incheia pe 23 decembrie la Arad.
Evenimentul face parte din Programul național cultural “Arta contra Drog” 2018, proiect derulat de Centrul Internațional si pentru Drepturile Omului - CIADO Romania si Asociația Culturala de Teatru, Muzica și Film „Dracula”.
Biletele se gasesc la casele de bilete ale salilor de spectacol precum si online pe iabilet.ro si eventim.ro

 

Categorii pret bilete

Pretul biletelor este de:
CAT 1 - 150 RON

CAT 2 - 100 RON

CAT 3 - 80 RON

 

Schita salii de spectacol

Poza schema sala

CLICK pe poza pentru a o mari!

 
end

Inapoi SUS